onsdag 28 mars 2012

These are the days of miracle and wonder

Ser ni vilka bilden föreställer? Inte?

Den bakre snubben är Art Garfunkel. Den främre är the sacred god of songwriting och han heter Paul Simon.

Han är den musiker som jag identifierar mig allra allra mest med i den här världen. Typ varenda låt han någonsin skrivit talar till mig så mycket att jag misstänker att jag i mitt förra liv var en kroniskt deprimerad kort judisk man som var kickass på att lira gura.

I sommar kommer han till Globen och ska framföra en av sina bästa skivor, Graceland, live. På den skivan finns bland annat den här låten, vars video jag har bloggat om säkert tio gånger under de typ sex år som jag har bloggat på olika ställen (eftersom det är en insta-pickmeup så väl komiskt som musikaliskt):(Om man inte orkar se videon av en eller annan anledning så förstår man ändå av videons stillbild att den är kickass.)

Eftersom jag har världens bästa kille (vars enda flaw är att han inte bryr sig ett skit om Paul Simon) så kommer jag vara där. Det gör mig typ lyckligast i världshistorien.

Tänkte bara att ni skulle veta det.

En liten bildkavalkad på Paul Simon genom tiderna:

Slut på nörderi.

10 kommentarer:

 1. JIHO!! Fan vad kul, Hanna. You of all people had to be there! Vilken rad??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tretton! Lite långt bak, men vafan :)

   Radera
 2. Det är väl inte så långt bak, vad hade vi på Paul1.0? Plockade med mig konsertaffischen hem imorse, håll utkik på stan! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att det kan ha varit rad 11 då, så det är väl inte jättelångt bak kanske. Dock att Paul S är något... mindre än Paul M. Teaterkikare, eventuellt!

   Radera
 3. Jag säger... amen! Synd bara att karln inte kommer till en festival istället tycker jag. ps. Gillar din blogg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, det tenderar att bli för mycket "rattle your jewelry" i Globen, tycker jag. Men ändå stort att äntligen få se honom spela! :)

   Radera
 4. Ja, det här är båda bra och roligt, tack för påminnelsen. Sedan slås jag också av att den här videon ju måste vara var Björn Gustavsson hämtat inspiration (eller kopierat) många av sina moves.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, nu när du säger det så har han lite Chevy Chase-manér! Det har jag aldrig tänkt på innan :)

   Radera
 5. Graceland är Min favoritaste, bästaste skivaste i världen! Jag är som Du, allt Paul har skrivit har en plats och del i min värld. Hur kan någon vara så allomfattande? Jag hoppas vara i en stad där han spelar, som det ser ut nu kan jag inte boka än :O. Men om din pojkvän verkligen inte vill så kan du ta med mig, vi är ju som bästa vänner i och med den här kommentaren, HAHA! :D :D Skämtåsido, jag hoppas att NJUTER av konserten, din kille kommer omvändas på plats, vilken jävla syn det blir! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den är så himla bra! Och det är sjukt ur någon som har levt ett så otroligt annorlunda liv har så mycket att säga om mitt. Det är det som är hans styrka, att han skriver texter som är små vardagsberättelser och tankar men fortfarande är allmänmänskliga på något sätt.

   Och jag hoppas på att omvända pojkvännen på plats, men hoppas att du också får möjlighet att se honom!

   Radera