onsdag 19 december 2012

Dag 5 - Vad är kärlek?

Kärlek kan vara en man med en rävtröja.

Idag ska vi behandla en av de stora frågorna här i livet. Nej, jag tänker inte på "tar du den i tvåan?", även om den sökfrasen säkerligen kommer att leda en del flashbackare hit - jag tänker på kärleken. Vad den är. Och vad bättre sätt att ta reda på det än att konsultera Vårdguiden?
Kärlek är nästan omöjligt att beskriva. Känslan och upplevelsen är olika för olika personer och kan variera från gång till gång som man blir kär.

Det finns många olika slags kärlek. Föremålet för ens kärlek behöver inte vara en annan person, du kan älska en hund eller katt precis lika mycket som en människa. Många älskar även sina barn, föräldrar och syskon väldigt mycket. För många innebär kärlek det de känner för en annan person. 
För en del pirrar det i hela kroppen bara de tänker på personen de är kär i, några blir konstant rusiga och varma, vissa blir mest nervösa och kallsvettas medan andra blir energiska. En del känner en stilla känsla i magen eller bröstet, vissa kan inte sluta tänka på personen i fråga medan andra känner allt detta på en gång.
Kärleken skiljer sig också beroende på om den är besvarad. Är du lyckligt kär känner du dig oövervinnerlig, är du däremot olyckligt kär kan det kännas som om hela världen rasar samman.
Vi kan också fråga Nationalencyklopedin:
kärlek, en vanligen mycket stark, positiv känsla för någon som kännetecknas av ömhet och (ibland) sexuell åtrå. Kärlek omskrivs vanligtvis ur en världslig eller religiös aspekt men kan knappast ges en allmänt accepterad definition.

Eller för all del Björn Ranelid:


JA, SÅ ÄR DET!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar