söndag 29 april 2012

Läslust

Det här med att ha tjugo minuters tunnelbaneresa till jobbet utan byten är ju rätt najs faktiskt. Inte bara för att jag typ kan gå i sömnen ner till tunnelbanan och vakna till någonstans vid Skärholmen, utan också för att det tur och retur blir fyrtio minuters lästid varje arbetsdag! Alldeles lagom för att träna upp läslusten igen.

Hittills har jag hunnit läsa ut "Revolt" av Suzanne Collins och "Varat och varan" av Kajsa Ekis Ekman, och just nu håller jag på med "Himmel" av Torbjörn Flygt, men i den här takten så kommer även den att vara slukad. Ergo, Adlibrisbeställning innehållandes följande:

 • "Emma" av Jane Austen. För att jag inte har läst nåt av Jane Austen och det känns som att det tillhör allmänbildningen.Och den hade fint omslag. För jag är ytlig. Så det så.
 • "Jane Eyre" av Charlotte Brontë. Se ovan nämnda anledning. Plus att Joyce Carol Oates säger att den är bra, och nån ska man ju lita på så varför inte Joyce Carol Oates? Liksom.
 • "Svindlande höjder" av Emily Brontë. Ja, för som ni upptäckt vid det här laget så är jag helt obildad. Eller snarare lat. 
 • "Bluffen" av Unni Drougge. Av ingen särskild anledning mer än att den verkade underhållande.

Är det nån som har läst nåt bra på sistone som jag borde läsa? Jag är inte överdrivet snobbig men är måttligt road av svenska kriminalromaner och deckare överlag.

10 kommentarer:

 1. Kul med läsning! Om du inte har läst någon Jane Austen kan jag verkligen rekommendera Stolthet och fördom, riktigt, riktigt rolig! (Fast i skrivande stund får jag en svag föraning av att jag aldrig läste ut den, hmm...) Jane Eyre var bra (UST!), Svindlande höjder bara sådär tyckte jag... Vill ha en recension av framförallt Emma sen, är väldigt förtjust i typ samtliga filmatiseringar! :D

  SvaraRadera
 2. Fast är du ny till Jane Austen är det Stolthet och fördom du borde börja med. Haha, jag tror jag har typ tre stycken av den. Om jag har dom kvar tänker jag skicka en till dig!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men gulle! Det får du hemskt gärna göra! Jag får börja i nån annan ända av listan, helt enkelt.

   Radera
 3. Läs fortsättningen av borta med vinden!!
  Scarlett. Bäst =)

  SvaraRadera
 4. Bella, läser du några Borta med vinden-fanfics? Där kan vi tala uppföljare!!

  SvaraRadera
 5. För guds skull läs inte Svindlande Höjder. Det är den värsta bok jag någonsin försökt läsa. Tog min inte ens till slutet.. hemska bok! Ett litet tips så där, fas det är ju en klassiker som många gillar. Men inte jag x)

  SvaraRadera
 6. Emma, Jane Eyre och Svindlande höjder är riktigt bra alla tre. Jag läste Vindens Skugga av Carlos Ruiz Zafon nu senast, ruggigt bra, man var verkligen med från början till slut. Så det är ju ett tips. Själv måste jag läsa Lysande Utsikter någon gång.

  SvaraRadera
 7. Hej gullet! Har du fått någon post hem till dig? Bra val av Hungerspelen och Jane Eyre. Jag har blivit en sucker för Grottbjörnserien, men det beror väl mest på att jag längtar bort till ett hus i skogen. Annars kan jag varmt rekommendera Mia Törnbloms Självkänsla nu! (Haha) Anna L

  SvaraRadera
 8. Emma (Austen) och Jane Eyre (Bronte) är två av mina absoluta favoritböcker. Topp 5 of all time, utan tvekan. Heja heja!

  SvaraRadera